Royal Rest – De professionellas val
Dutch French German English Norwegian Finnish Danish German French Svenska
Bäst i test
 

Royal Rest® ortopedisk nackstödskudde - från idé till verklighet

 

Under sent 80-tal var Kjell Sunesson under en längre tid stationerad som affärsman i Korea. En tid efter hemkomsten till Sverige var Kjell med sin fru på nöjesresa i Asien då hon fick ett ryggskott och hon blev sängliggande i nästan två veckor. Under tiden gick smärtan även upp i nacken. Man försökte avhjälpa problemen med diverse ortopediska kuddar, som då fanns tillgängliga på marknaden. Dessa hjälpte dock inte.

Kjell Sunesson erinrade sig då den mångtusenåriga österländska traditionen att vila huvudet på bl.a bamburullar lindade med risknippen eller tyg. Detta ledde till införskaffandet av några mindre block skumplast, som skars till efter huvudformen. Det gällde ju att uppfylla kraven på både en komfortabel vilo- och sovställning samtidigt som nacken och halsen fick ett riktigt stöd.

Nästa steg blev därför att kombinera det mjuka, formade ytterhöljet med två stödkärnor av något fastare material. Utformningen av kärnorna var viktig. De skulle stödja utan att avge besvärande mottryck. Därför har de placerats diagonalt i kudden så att stödet blir fjädrande och mottrycket inte riktas direkt uppåt. Det hjälpte!


 

Konstruktionen finslipades i många tester tillsammans med sjukgymnaster, patienter, och experter på skumplasttillverkning och kudden lanserades 1993. Resultatet visade sig uppfylla samtliga högt ställda förväntningar.

1995 genomfördes den hittills enda oberoende, internationella, vetenskapliga test av ortopediska nackstödskudden där marknadens ledande märken, Sissel, Tempur m.fl., medverkade.

Royal Rest blev här uttagen till det bästa alternativet och uppfyllda samtliga de krav som undersökningen omfattade.